Despre noi

Dumnezeu a binevoit ca in toamna anului 2003, sub omoforul Înalt-Preasfințitului Arhiepiscop NATHANIEL, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe Române din America – ROEA – Vatra Românească (episcop vicar Preasfințitul IRINEU), să ia fiinţă Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Maria”, cu hramul „Nașterea Preasfintei Fecioare Maria”, [Nativity of the Ever-Virgin Mary (St. Mary)]

Comunitatea română din Boston și împrejurimi s-a mărit simțitor după evenimentele din decembrie 1989 când românii au putut sa călătorească liberi, mulți știgând loteria de vize pe care statul american a pus-o și la dispoziția României. Un important segment al comunității românești în zona Bostonului îl reprezintă studenții români veniți studieze la faimoasele universități ale statului Massachusetts. Această creștere a comunității române a atras după sine necesitatea înființării unui nou lăcaș al Domnului în Boston, în care se poata exprima și ca o comunitate spirituală creștin-ortodoxă.

Pornirea noii comunitati a fost înfăptuită de cel de vrednică amintire părintele protopop Constantin Tofan, delegat al Sfintei Episcopii, care l-a prezentat pe primul preot paroh al nou-înființatei misiuni ortodoxe "Nașterea Preasfintei Fecioare Maria”, părintele Liviu Alexandrescu. Alături de aceştia, au săvârșit atunci Sfânta Liturghie în sobor părintele Georgel Oancă, părintele Onisie Morar și părintele Vasile Bitere. Pentru toți cei prezenți, martori la acest eveniment istoric, și în special pentru cei care au participat la realizarea acestui deziderat, acest moment a rămas ca unul de mare împlinire sufletească. Parohia a primit Sfantul Antimis, "insemnul" oficial de functionare cateva saptamani mai tarziu, la vizita intaistatatorului Episcopiei noastre, IPS NATHANIEL

Începând cu luna martie a anului  2008 si pana in ziua de astazi, preot paroh este părintele Narcis Stoica, numit din voia lui Dumnezeu de Înalt-Preasfințitul Arhiepiscop NATHANIEL spre păstorirea misiunii.

Suntem aici, in zona Boston-ului, va asteptam la biserica la sfintele slujbe, Sfanta Liturghie duminicala precedata de un Acatist; slujba de vineri seara a Acatistului urmata de „Ora de invatatura de credinta crestin-ortodoxa” la care dezbatem diferite teme, propuse de preot sau cerute de enoriasi); Sfinte Liturghii sau Vecernii Mari cu Litie ocazionate de sarbatori sau vizite ale ierarhilor; sfintiri ale Apei; sau pentru serviciile specifice pentru Taina Botezului sau a Cununiei; pentru inmormantare sau parastas; pentru sfintiri ale casei (Sfeştanii) şi altele. Va rugăm să nu pregetati sa chemaţi preotul, ori de câte ori aveţi nevoie!

Actual, misiunea1 "Nașterea Preasfintei Fecioare Maria” isi savarseste sfintele slujbe si isi desfasoara activitatea la biserica rusa cu acelasi hram din Chelsea. Ora de incepere a Sfintei Liturghii duminicale (principalul serviciu religios), este la amiaza, la ora douasprezece – ora mai putin potrivita si agreata de dreptcredinciosi. Acum, cu toate ca numarul celor ce ne cunosc, corespondeaza cu noi si mai vin la biserica depaseste o suta, participarea la slujbe si chiar asumarea rolului de membru al parohiei lasa de dorit. Aceste fapte, coroborate si cu locatia destul de dificil de atins, ne-au hotarat sa cautam solutii, care sa usureze eforturile credinciosilor doritori sa participe la diversele slujbe. Vrem sa crestem comunitatea si in final avem dorinta vie sa cladim biserica noastra. Va asteptam sa faceti parte dintre ctitori!

1 Misiunea din titulatura si nu biserica denota marimea comunitatii si nu apartenenta la alte culte sau secte, asa cum se incearca sa se sugereze de persoane mai putin cunoscatoare. Suntem parte integranta, madular viu al bisericii luptatoare, al Bisericii Ortodoxe, in Episcopia Ortodoxa Romana din America - Vatra Romaneasca, episcopie cu canonicitate deplina. Depinde de noi toti ca aceasta misiune, aceasta samanta de credinta ortodoxa stramoseasca sa creasca la rangul de “biserica” si sa duca mai departe focul viu al Ortodoxiei.
 

Română (România)